zaterdag 29 januari 2011

Voegen

Een test stuk gemaakt om te zien welke het beste zou worden.
Voor mij is duidelijk de 'A' muur het meest getrouw geworden. Met de verschillende steen kleuren lijkt deze het meest op een oudewets muur. Afbeelding B is niet minder goed gelukt, maar lijkt te modern! De keuze voor de garage is dus duidelijk A.

Wijze van werk:
Na het drogen van de geplakte kurk stenen, worden deze met een mengsel van houtlijm en water ingesmeerd, dit vormt dan een waterdicht afscherm laag.
Als dit laag goed droog is heb ik een steenkleur acryl verf gepakt en willekeurig stenen geverfd, voordat dit verf opdroogt, met water op de kwast de verf verder verdeeld over de nabije stenen, hierdoor wordt de een steen wat donkerder als de ander, een soort veldbrandsteen effect.
Als laatst, in misschien wel het leukste "voegen", dit wordt gedaan met tegellijm in poeder vorm, beetje aanmaken tot een pasta ontstaat, tussen de stenen smeren, even laten drogen, overige weg vegen met een natte doek........voila!
Groetjes, tot de volgende keer....

dinsdag 25 januari 2011

Eerste raam

Belofte maakt schuld.........
Hier zijn de foto's dan van de eerste 'oefen raam' gemaakt op dezelfde manier als de deur. De veiligheids draadglas is gemaakt van OHP (overhead projector) sheets, gedrukt in de printer met een raster gemaakt met excel, zeer eenvoudig maar wel de juiste resultaat die ik zocht.

Geverfd met acryl verf met een beetje water verdund, beetje verouderd effect.....zelfs de ruiten vuil gemaakt.


En hier een foto van onder genomen....beetje de oogpunt van een werknemer!!!!

Nog een foto om te laten zien hoe het metselen gaat, iets meer als de helft klaar! vandaag ook besloten om een schoorsteen te maken. Hiervan een ander keer meer.

Groetjes en tot de volgende keer....

maandag 24 januari 2011

Ramen en deuren

Weekend weer voorbij, hier een korte update met de voordering van de garage.
Na een hoop stenen te hebben gemaakt, had ik geen zin meer om te plakken! Ben verder gegaan met andere zaken, de raam openingen opengezaagd, en aan de achterkant verstevigd.

Eveneens de opening voor de grote deuren gemaakt en deze ook verstevigd.

Na het schuren heb ik toch wat stenen geplakt rondom de opening, meer om te zien hoe het dadelijk uit komt te zien dan iets anders.


Ik had ook nog een raam gemaakt, maar de foto was echt niet gelukt, niet scherp! Aangezien dat ik geen zin meer had om een nieuwe te maken zal deze moeten wachten tot de volgende post, zal hoogstwaarschijnlijk morgen zijn.
Tot de volgende keer....

vrijdag 21 januari 2011

Weer metselen........

Korte update....
Vandaag weer eens vrij van werk, beetje kunnen metselen, uhhhh plakken! Nu is de linkerkant klaar met kurk plakken en een gedeelte van de achterwand. Nog lang niet klaar.
De kurk stenen zijn zo goed als op, zal morgen weer een voorraad klaar maken voor de rest.

Hier dan ook maar een afstands foto van het resultaat tot nu toe.......

Tot de volgende keer....

donderdag 20 januari 2011

Deur naar ?????

Zelfs een garage heeft binnen deuren nodig, daarom vanavond de eerste gemaakt. Hier een paar foto's er van, is wel dadelijk de bedoeling dat de deur een kleurtje zal krijgen.... ik weet alleen nog niet welke?

Deze deur zal dadelijk voorzien worden van een bordje....wc of kantoor of werkplaats of weet ik veel, zoals ik zei, ik werk niet met tekeningen, en alles komt in me op, op moment dat ik het maak, we zien het wel!

Op een stuk op maat gemaakt karton, zijn 4 lagen zeer dunne hout laten gelijmd, tot dat deze vorm was ontstaan, met het relief van een paneeldeur.
Tot de volgende keer....

dinsdag 18 januari 2011

Metselen

Ben begonnen met metselen van de kurk stenen! Deze worden met gewoon houtlijm tegen de wanden geplakt. Om de rechte wanden wat te onderbreken en in het echt is het ook wel zo zijn er kolommen aangebracht. Deze kolommen zullen dadelijk de dak spanten dragen.

Aan de achterwand komen ramen, anders wordt het zo een donker bedoeling! Auto erbij gezet om de schaal te zien.


Tot de volgende keer....

maandag 17 januari 2011

kurk.....

Zoals ik aangaf, op een model forum een paar posten tegengekomen waardoor iemand een slimme manier had om stenen te maken, en wel van kurk onderzetters.
Een bezoek aan Xenos leverde de juiste materiaal op.....voor maar 99 cent per set van 6 onderzetters van 10 x 10 cm, goed voor een groot aantal stenen, nu maar op maat maken.

Eerst strippen afsnijden van 3mm breed, veel werk, maar het resultaat is wel verbluffend en zeer mooi.

Dan maar stukken van ongeveer 11mm lang maken, als de maten van elkaar iets afwijken is het geen enkel probleem, zo lijkt het eind resultaat meer op oude metselwerk.

De 'stenen' worden dadelijk gewoon met houtlijm vast gemaakt op de MDF wanden van de garage. De volgende bericht zal een aantal beelden bevatten van een stuk muur die al bekleed is met wat kurk stenen.
Tot de volgende keer....

de basis

Ergens moet je beginnen,

Ik heb besloten om met schaal 1:24 te bouwen, waarom? het betreft de details, ik wil dit garage zo echt mogelijk maken, met dit schaal denk ik dat wel te kunnen realiseren. 1:32 zou te klein zijn om echte details te maken, en aangezien dit mijn eerste ware detail diorama wordt wil ik het voor mijzelf niet al te moeilijk maken.


Boven afgebeeld is dan de basis of bodem plaat te zien, ik heb gekozen voor een open zijkant voor een beter inkijk, er komt wel nog een wegneembare dak, zodat dadelijk foto's ook van boven gemaakt kunnen worden.


Dit Volkswagen 1:24 auto heb ik afgelopen zondag op de kop kunnen tikken via marktplaats, mijn eerste 1:24, eigelijk alleen aangekocht voor af en toe de schaal te controleren.
Op een modelbouw forum heb ik een leuk idee gevonden om de muren te bekleden met steen, dit zal de volgende stap zijn.
Tot de volgende keer....

Waarom dit blog?

Een aantal jaar geleden ben ik van start gegaan met slotracen! Toch ben ik achtergekomen dat ik het bouw process leuker vond dan het racen, niet dat ik racen niet meer leuk vind....zeker niet!

Ik heb intussen een aantal "slotrace" dioram's gemaakt en had hier erg veel plezier aan gehad. Ook heb ik een thuis baan gebouwd op zolder, hiermee ben ik nog niet geheel klaar met de scenery, maar dit is te volgen op mijn Mosler Bob blogspot

Nu was het tijd om wat andersa aan te pakken! Wel op het gebied van auto's en modelbouw, daarom is de keuze gevallen op een diorama met als thema, Bobs Classic Garage. Nergens aan gebaseerd of van foto's of zo, gewoon iets wat ik in mijn hoofd heb zitten. Het geheel wordt in oude stijl gebouwd.

Deze blog heb ik dan in het leven geroepen om mijn eigen bouw procees te delen met anderen, feel free om reacties achter te laten.

Ik hoop dat bezoekers van dit blog net zoveel plezier zullen hebben met het volgen van mijn bouw process als ik hoop te beleef met het bouwen zelf.